Livrare gratuită pentru comenzi de peste 399 lei
(în limita a 20 km de sediul Fan Courier din zona dvs.)


Uleiul Ravenol și alte mărci

Pentru a înțelege mai bine această diferență, vom porni de la definiția uleiului de motor.

Uleiul de motor sau lubrifiantul motorului este compus din uleiuri de bază îmbunătățite cu aditivi, în special aditiv împotriva uzurii plus detergenți, dispersanți și, pentru amelioratorii de indici de vâscozitate, pentru uleiuri multiple. Uleiul de motor este folosit pentru ungerea motoarelor cu ardere internă.

 

Uleiul de motor este împărțit în 5 mari grupe și anume:

  • Grupa I - Uleiuri de bază (minerale) ce se obțin direct din rafinarea petrolului. Asta presupune că țițeiul este încălzit la o anumită temperatură pentru a realiza separația diferitelor hidrocarburi. Indexul de vâscozitate pentru aceste tipuri de uleiuri este între 80 si 120, iar plaja de temperaturi este situată între 0 si 65 de grade Celsius. Nivelul de saturație pentru uleiurile de bază este sub 90%.
  •  Grupa II - Uleiuri obținute prin hidrotratare (minerale) caracterizate ca având proprietăți de antioxidare mai bune. De asemenea, au o culoare mai clară și costă mai mult în comparație cu uleiurile de bază din grupa I. Cu toate acestea, uleiurile de bază din Grupul II devin foarte comune pe piața de astăzi și au un preț foarte apropiat de uleiurile din grupa I. Indicele de vâscozitate este la fel ca și cel al uleiurilor de bază, adică 80-120, iar nivelul de saturație este de peste 90%.
  • Grupa III - Uleiuri obținute prin hidrocracare (semisintetice) având o saturație mai mare de 90 și au un indice de vâscozitate de peste 120. Aceste uleiuri sunt rafinate chiar mai mult decât uleiurile de bază ale grupului II și, în general, sunt puternic hidrocracate (presiune mai mare și căldură). Acest proces mai lung este conceput pentru a obține un ulei de bază mai pur;
  • Grupa IV - Uleiuri polialfhaolefinele (PAO) (sintetice). Aceste uleiuri de bază sintetice sunt realizate printr-un proces numit sinteză. Au un interval de temperatură mult mai larg și sunt foarte bune pentru utilizarea în condiții de frig extrem și aplicații de căldură ridicată.
  • Grupa V - Polimeri sunt clasificate ca toate celelalte uleiuri de bază, inclusiv silicon, fosfat, polialchilen glicol (PAG), poliolester, bioluburi, etc. Aceste uleiuri de bază sunt uneori amestecate cu alte stocuri de bază pentru a îmbunătăți proprietățile uleiului. Un exemplu ar fi un ulei de compresor pe bază de PAO, care este amestecat cu un poliolester.

 

De principiu majoritatea uleiurilor comerciale iși păstrează proprietățiile de ungere până la aproximativ 7.000-8.000 de kilometri, urmând ca după ce s-a depășit această valoare, calitatea lor să scadă. Binecunoscuta expresie Uleiul e viața motorului, este aplicabilă, în cazul multor mărci comerciale, până la valorea menționată mai sus.

Deși anumiți producători imprimă pe recipientele lor sloganuri de genul 100% synthetic sau Full synthetic  din nefericire nu respectă norma calitativă pe care susțin că o dețin. Un ulei cu aceste proprietăți ar trebui își mențină valorile de ungere cel puțin 15.000 de kilometri, de aici și expresia de ulei Long Life.

În România, asa zisele uleiuri full sintetice fac parte din Grupa 3, al căror preț mediu de achiziție este de 30 de lei / litru.

 

Uleiurile Ravenol, produse de către o companie germană certificată ISO 9001 respectă aceste proprietăți și promisiunea făcută clienților. Mai exact, folosind uleiurile Ravenol, aveți certitudinea că puteți parcurge 15.000 de km fără ca acesta să își piardă din proprietăți.

 

CleanSynto®

 

Tehnologia specială CleanSynto® de la RAVENOL reduce în mod activ depunerile de funingine și particule de murdărie, ajutând uleiul să ajungă la punctele de lubrifiere critice mai eficient și să vă păstrați motorul curat și să funcționeze ca nou pentru mai mult timp.

Utilizarea uleiurilor de motor CleanSynto® îmbunătățește dramatic eficiența motorului și reduce semnificativ riscul de a dezvolta probleme motorului în viitor.


Tehnologia RAVENOL CleanSynto oferă:


-componente ale motorului mai curate

-protecție la scurgere de service extinsă

-durabilitate maximă a motorului

-costuri de întreținere reduse

 

USVO (Ultra Strong Viscosity Oil) 

Această tehnologie a fost dezvoltată și testată împreună cu partenerii Ravenol de curse auto și este în prezent introdusă pentru mașinile rutiere.

 

Ce este USVO® și cum se compară cu alte tehnologii existente pe piață astăzi?

 

Tehnologia USVO® de la RAVENOL funcționează îmbunătățind în continuare uleiurile de bază deja de înaltă calitate. Uleiul de bază RAVENOL USVO® complet sintetic este o formulare specială de uleiuri de înaltă calitate Polialphaolefin (PAO) cu componente de bază extrem de polare (HPBC), care permite aditivilor să se dizolve uniform în ulei, fără a fi nevoie de suporturi de nanoparticule ionizate utilizate de concurenți . Acest lucru a dus la crearea unui ulei cu o rezistență la forfecare extrem de ridicată, ceea ce înseamnă practic nicio pierdere de vâscozitate pe întregul interval de schimbare. În uleiurile cu motor RAVENOL, aceasta înseamnă o reducere uriașă a diluării combustibilului și pierderea presiunii uleiului, chiar și în cele mai extreme condiții de curse și de raliu.

 

Uleiurile de bază PAO ale altor mărci, deși sunt pe deplin sintetice, au polaritate scăzută, ceea ce înseamnă că aditivii nu se dizolvă bine și nu se răspândesc uniform prin ulei. Acest lucru a determinat ca unii aditivi, cum ar fi Molibdenul, să se stabilească ca nămoluri sau să formeze straturi care pot bloca conductele de ulei. Suporturile de nanoparticule pot ajuta la rezolvarea unora dintre aceste probleme, dar nu au niciun efect asupra reducerii ratelor de forfecare, ceea ce înseamnă că indicele de vâscozitate va scădea în timpul utilizării.

 

Pentru a completa tehnologia USVO®, uleiurile de bază PAO au un spectru de temperatură foarte larg, ceea ce înseamnă că uleiurile RAVENOL USVO® au, în mod natural, o stabilitate mai bună la temperaturi ridicate, în timp ce tehnologia unică ajută uleiul să atingă punctele pentru a fi lubrifiat mai rapid, oferind o rece excelentă - caracteristicile de început. Nivelurile de frecare sunt reduse la minimum, contribuind la îmbunătățirea eficienței și a economiei de combustibil, iar uleiurile au o volatilitate foarte scăzută, ceea ce duce la pierderi mai mici de ulei. În plus, uleiurile de bază complet sintetice din produsele USVO® au o rezistență extremă la oxidare și o conductivitate termică mai mare pentru o mai bună răcire a motorului. Și ca și în cazul tehnologiei CleanSynto®, acestea ajută la curățarea depozitelor motorului, menținând motoarele mai curate, funcționând mai bine și reducând emisiile dăunătoare.

 

Astfel, în concluzie, tehnologia USVO® de la RAVENOL conduce la performanțe sporite, protecție mai bună la uzură, curățenie optimă a motorului și intervale semnificative de schimbare a uleiului.

 

Nu presupuneți în mod automat că cel mai scump ulei de motor Ravenol este cea mai bună opțiune pentru motorul dumneavoastră.

Respectați întotdeauna tipul de ulei și specificațiile recomandate de producătorul mașinii, deoarece motorul a fost dezvoltat cu ajutorul acestuia.

 

Sunteți interesat? Accesați magazinul nostru online de unde puteți comanda uleiurile Ravenol.

 

ravenol_oil_comparasion